Tirsdagens Åpne Hus: Om Sole lokale

Det første møte med å reise et forsamlingshus i Store Bergan krets ble avholdt den 20. januar 1913. De som møtte der var blant andre Hans Anton Belgau, Lars Hørven, J. C. Pindsle, A. Andersen Belgau, Ottar Hansen. C. Christoffersen, Hans Sørensen og J. Kristiansen Haneholmen.
Sole lokale og historien om et viktig bygg i Skrubbebygda, er tema når Sven Erik Sandnes gjester Åpent Hus på Pukkestad gård tirsdag 23. april. I 2018 ga Sven Erik Sandnes ut boka «Sole lokale 1913 – 1992».

Lørdag 8. februar ble det avholdt et nytt møte på Store Bergan skole, der det ble vedtatt å bygge et lokale. Hans A. Belgau ledet møtet og ble også valgt til styrets første formann. (Hans A. Belgau er for øvrig min oldefar på morsiden!)
Senere ble det bestemt at lokalet skulle ligge på Nils Lasens eiendom på Øvre Hystad, på høyden østenfor Julius Jacobsens eiendom.
En rekke foreninger, klubber og lag har avholdt sine møter og arrangementer her.
Sole lokale (Store Sole) ble rehabilitert og utvidet i perioden 1989 – 1991 for å gi plass til Sole barnehage. I 1996 – 1997 ble Lille Sole kjøpt og i 2001 ble Knatten en del av eiendomsmassen.
Eiendommene eies av de personer som til enhver tid er bosatt i Store Bergan skolekrets. Barnehagen er leietaker og disponerer hele eiendomsmassen.
Store Bergan skolekorps har siden 90-tallet drevet hele sin musikalske virksomhet på Sole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *