Svein Ingebretsen om Dr. Sontums tid i Sandefjord – Etterpå forsøker vi på en liten dugnad på parkeringsplassen

Tirsdag 28. mai er det Svein Ingebretsen som kommer til Lokalhistorisk Senter for å presentere foredraget «Dr. Sontums tid i Sandefjord».
Sandar Historielag vil utgi et Kulturminne med denne tittelen i august 2024. På Pukkestad vil vi tirsdag få en førstepresentasjon av dette unike materialet.

Dr. Christian Fredrik Sontum (1858-1902) må regnes som en av de mest betydningsfulle overleger i Sandefjord Bads 101-årige historie – på linje med grunnleggeren selv, dr. Heinrich Arnold Thaulow (1808-1894), med dr. Jørgen Tandberg Ebbesen (1812-1887) og dr. Andreas Martinius Tanberg (1873-1968) – «revmatologiens far». Dr. Sontum var overlege ved Sandefjord bad 1898-1902 – og hadde sikkert fortsatt i mange år om han ikke hadde fått magekreft og døde, bare 44 år gammel, 28. august 1902.
Dr. Sontum var dessuten Henrik Ibsens privatlege, og Ibsen blir dermed den andre hovedpersonen i foredraget. Også dr. Sontums familie er helt sentrale når det gjelder historien om dr. Sontum i Sandefjord. Dette kommer vi tilbake til.
«Velkommen til et nytt bidrag til Sandefjords historie», sier Svein Ingebretsen.
Denne tirsdagen vil styre dessuten gjøre en liten dugnadsinnsats rundt parkeringsplassen, som nå er utbedret av kommunen.
Vi trenger raker, hekksaks, sag m.m. til busker og kratt.
Dersom noen har anledning til å hjelpe styret med dette arbeidet, er vi særdeles takknemlig for all hjelp! Dugnaden starter ca. 1230.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *